Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Позитивен резултат, но нямахме достатъчно скорост

Алонсо: Позитивен резултат, но нямахме достатъчно скорост

68
0

Фернандо Алонсо призна, че въпреки положителния резултат в Гран при на Бахрейн, болидът му Макларън не е имал достатъчно добра скорост през уикенда и това трябва да се подобри за следващите състезания.

Испанецът завърши 7-и на пистата Сахир, правейки отличен старт, а след това се възползва и от отпадането на колите пред него. Неговият съотборник Щофел Вандоорн също се представи добре, като финишира 8-и. И двамата използваха тактика с 2 питстопа.

„Беше страхотно състезание. Тимът показа добри питстопове, стратегия и издръжливост, каза Алонсо. – Всички работеха перфектно и завършихме с двете коли в зоната на точките. Свършихме добра работа на старта, изпреварвайки няколко коли. Имахме по-нови гуми и дори очаквахме да напреднем повече. След това имахме темпото да запазим позициите си.

Гледайки уикенда като цяло, имахме трудности във всяка сесия и се представихме лошо в квалификацията. Затова 7-о и 8-о място в състезанието е позитивен резултат за тима. Обещаващо е, че имаме 16 точки след първите 2 състезания. Но знаем, че този уикенд нямахме достатъчно добра скорост. И трябва да подобрим представянето си. Идват нови компоненти за следващите състезания.”

Вандоорн добави: „След старта на състезанието не мислех, че този резултат ще бъде възможен. Потеглих ужасно, гумите превъртяха много и в завой 1 бях последен. След това направихме страхотно завръщане, като да финиширам 8-и и да сме в точките с двете коли е много приятно. Винаги сме знаели, че нашето темпо в състезанието е по-добро от квалификационното.”