Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Александър Роси сериозно заинтересован от място в екипа на Хаас през 2016...

Александър Роси сериозно заинтересован от място в екипа на Хаас през 2016 г.

38
0

Американски пилот в американски отбор – тази мечта на мнозина може да стане реалност през 2016 г. ако Александер Роси заеме място в новия отбор на Джийн Хаас, който трябва да дебютира в Гран при следващата година. Калифорниецът заяви, че определено има интерес към подобен проект, но тази година иска да се съсредоточи върху Индикар.

Американецът, който дойде в Европа на 16 години, за да стане автомобилен състезател премина през Формула BMW, Формула Рено 3.5 и GP2. Досега той има единствено участия в петъчните тренировки за екипите на Катерам и Маруся. Откри се дори възможност да замести Макс Чилтън в Гран при на Белгия, но бащата на Чилтън все пак реши да плати участието на сина си.

„Ще разгледам възможностите си в дългосрочен план и като цяло ми се иска да карам във Формула 1 след като изкарах две години като тест пилот“, обясни Роси пред f1web.it. „Но сега след тези две години ми се иска да карам в състезания. Ясно е, че във Формула 1 има много малко кокпити на разположение. Сега са дори още по-малко след колапса на малките отбори. Определено съм сериозно заинтересован от възможната премиера на Джийн Хаас с Ферари през 2016 г.

Имам необходимите знания, разбирам как работи Формула 1 и смятам, че ще е сериозна реклама за серията в САЩ, ако се включи американски отбор с американски пилот.“

Последният американец, състезавал се в Гран при бе Скот Спийд, който от 2005 до 2007 г. записа 30 състезания за Торо Росо.