Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Стартирането с ултрасофт няма да е идеален вариант

Алонсо: Стартирането с ултрасофт няма да е идеален вариант

32
0

Новото турбо на Хонда работи добре, както и останалите новости по Макларън MP4-31, сподели Фернандо Алонсо след петъчните свободни тренировки на пистата „Жил Вилньов” в Монреал.

„Успяхме да изпробваме някои интересни неща, както и трите типа гуми, които със сигурност ще са най-интересния елемент през уикенда. Смятам, че 11-та ще е най-добрата стартова позиция, тъй като е първата, която дава свобода при избора на гуми. Предполагам, че потеглянето с ултрасофт няма да е идеален вариант”, каза още испанецът. „Всичко по колата работи, включително новото турбо от Хонда. Нямахме обаче достатъчно сцепление и трябва да видим как да подобрим поведението при излизане от завоите. Нужно е да анализираме събраните и от двете коли данни, за да намерим правилната посока на работа за събота.”


Дженсън Бътън имаше доста проблеми в първите тренировки в Канада. Наложи се смяна на задвижващата система в автомобила му, която бе извършена между двете сесии.

„След това нямаше повече грижи с работата на двигателя. Необходимо бе да прегледаме информацията, за да решим дали ще продължим с агрегата, който първоначално бе в болида или ще останем с втория”, обясни англичанинът. „Във втората сесия успяхме да натрупаме достатъчно километри. Автомобилът върви добре, но трябва да разрешим някои грижи с настройките. Все още са необходими подобрения – ако бях с половин десета от секундата по-бърз, щях да се класирам четвърти, а ако бях с две десети по-бавен, щях да съм 11-ти. Необходимо е да оптимизираме всичко за останалата част от уикенда.”