Начало Рали Авджъ измести Сурилов от лидерската позиция след 4-ия етап в Сливен

Авджъ измести Сурилов от лидерската позиция след 4-ия етап в Сливен

76
0

В 35-ото рали „Сливен“ има нов лидер. Това е турският екипаж Ядиз Авджъ и Бахадир Гюкемез с Peugeot 207 S2000. Те изместиха лидера до 4-ия специален ектап Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9 и са начело с 4,5 сек.

Авджъ спечели първото минаване на класическата Стара река и намали преднината на Сурилов на 3,4 сек. На Даулите отново първи бе Авджъ, на 1 сек. пред сънародника си Мурат Бостанджъ с Ford Fiesta S2000, а Мартин бе 3-и на 7,9 сек. Така Сурилов вече е втори, като обясни: „Жегата е голяма. Имам чувството, че в колата е между 80 и 100 градуса. На спускането спирачките съвсем изчезват. Загряват много!“

Трети се движи Бостанджъ. Той се мъчи да стопи наказанието от 10 сек., което получи още вчера преди първия етап. Четвърти е нашият екипаж Георги Василев – Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Те карат доста разумно, без рискове, като се стремят да вземат максимума за шампионата на България, в който са лидери. Още повече, че основният им конкурент Борис Григоров отпадна след катастрофа на първия днешен етап – Бяла. Пети се движи дуетът Игнат Исаев – Милен Илиев със Citroen DS3 R3T. За Игнат това е „тестово“ рали, в което той иска да направи настройки на колата на Антон Титов. Затова петото място е едно отлично класиране за опитния пилот, който е и лидер при автомобилите с две задвижващи колела.