Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Следващите два месеца са решаващи за представянето на Макларън

Алонсо: Следващите два месеца са решаващи за представянето на Макларън

47
0
Фернандо Алонсо

Следващите два месеца ще са решаващи за развитието колата на Макларън и съответно представянето на тима в тазгодишния шампионат на Формула 1, заяви Фернандо Алонсо. Той завърши пети първия кръг от сезона в Австралия, но се пошегува, че вече няма кристална топка и не знае къде ще финишира на пистата Сахир. Веднага след това повтори, че MCL33 определено има потенциал.

„През зимата имахме някои добри и някои лоши моменти в тестовете, в Австралия се получи същото. Тренировките бяха повлияни от времето, квалификацията ни не бе достатъчно гладка, за да демонстрираме потенциала си. Направихме добро състезание, имахме и късмет с отпадането на двата Хаас-а и виртуалния сейфти кар. Но има още много какво да се подобри. Надявам се да отключим част от потенциала в следващите стартове”, заяви Алонсо.

„Разликата спрямо лидерите е доста голяма, но според мен сега всичко зависи от нас. Отборът трябва да се представи на ниво през предстоящите четири-пет-шест надпревари. Смятам, че следващите два месеца са решаващи по отношение надеждите ни за тазгодишния шампионат. Надявам се да продължим да подобряваме автомобила и ако не сме в битка за титлата, то да постигнем подиум през сезона или поне регулярни класирания в първите пет-шест позиции. Както споменах вече, сигурно за първи път от три години резултатите зависят от нас, така че ще сторим всичко по силите си.”

Алонсо повтори, че искрено вярва във възможността Макларън да вземе подиум през настоящия сезон.

„В Австралия бяхме на две позиции от почетната стълбичка. [Даниел] Рикиардо и Кими [Райконен] водеха много близка битка в последните обиколки, а в състезание всичко може да се случи. Ако си близо до желаното място, рано или късно ще имаш възможност. Мисля, че (подиум) наистина е възможен тази година”, обясни Фернандо.