Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Седмо място на Спа щеше да е немислимо преди няколко месеца

Алонсо: Седмо място на Спа щеше да е немислимо преди няколко месеца

55
0

Тимът на Макларън има реален прогрес през последните месеци и седмото място на Фернандо Алонсо на Спа е доказателство за това, заяви двукратният световен шампион.

„Беше вълнуваща надпревара и се чувствах чудесно”, сподели испанецът. „Темпото ни през уикенда бе добро. Справихме се по-добре от очакваното на тази писта. Бяхме в топ 10 на квалификацията благодарение на Дженсън [Бътън], а след това спечелихме точки в състезанието.

Повярвайте ми, само преди няколко месеца подобно постижение щеше да е немислимо на писта като тази. Това е прогрес – реален напредък.”

Пилотът на Макларън успя да се опази от инциденти, спечели няколко позиции благодарение на колата за сигурност и още няколко след това, когато надпреварата бе спряна.

„След това сложихме нови гуми и се оказахме на четвърта позиция. Още по-положителното е, че имахме темпото да се справим със ситуацията по-нататък. Да, не можехме да задържим Люис [Хамилтън], Чеко [Перес] или Себ [Фетел], защото те просто бяха прекалено бързи, но скоростта ни бе достатъчно да останем пред Валтери [Ботас] до финала.

Страхотно е, че изпреварихме Торо Росо в класирането при конструкторите. Мисля, че отсега нататък бихме могли постоянно да сме в точките. Да обобщя: през изминалия уикенд видяхме доказателства за много добър прогрес на отбора. Със сигурност вървим в правилната посока”, допълни Фернандо.

Дженсън Бътън не завърши състезанието, след като Паскал Верлайн (Мейнър) блъсна колата му.

„Имахме наистина добър шанс за точки и е разочароващо, че не взехме никакви, но такива неща се случват понякога. От дълго време съм в спорта и съм наясно, че стават инциденти. Направих чудесен старт – изпреварих един Уилямс, излязох пред един Ред Бул и настигнах кола на Форс Индия. След това на Сурс загубих няколко позиции и отворих кривата. Върнах се на пистата, но Паскал ме удари в пети завой, от което пострада задната част на колата ми. Имаше много повреди и нямаше как да продължа състезанието”, обясни Дженсън.