Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Адриан Сутил ще е резервен пилот на Уилямс през 2015 г.

Адриан Сутил ще е резервен пилот на Уилямс през 2015 г.

50
0

Адриан Сутил ще е резервен пилот на Уилямс през 2015 г., съобщи официално тимът от Гроув.

Първоначално германецът ще работи на симулатора, за да се запознае с контролните системи на FW37 и всички процедури. В съобщението на отбора се каза, че той вече е изкарал известно време с тима, „за да се интегрира и да е напълно подготвен да се присъедини към екипа на което и да е състезание, ако възникне необходимост”.

„Радвам се, че Адриан се присъедини към пилотите ни за сезон 2015 г.”, заяви шефът на отбора Сър Франк Уилямс. „Той има сериозен опит и 128 надпревари от Формула 1 зад гърба си. Освен това се състезава през миналия сезон и познава отлично настоящото поколение автомобили и хибридни задвижващи системи, което е безценно. Битката в конструкторския шампионат през този сезон ще е напрегната и затова избрахме пилот със скорошен опит. Уверени сме, че ако се наложи, Адриан ще е от помощ на екипа ни.”

Самият Сутил каза, че се гордее да стане част от толкова прочут F1 отбор: „Да работя за Сър Франк Уилямс и отбора му означава много за мен. Бих искал да благодаря на всички в Уилямс за това, че повярваха в качествата ми и за възможността да се трудя с толкова успешен и конкурентоспособен тим.”

Немският пилот дебютира във Формула 1 със Спайкър през 2007 г. Остана с отбора и след превръщането му във Форс Индия (2008-2011 г.). Пропусна един сезон и се върна в Гран при през 2013 г. – отново с Форс Индия. През миналата година се състезава за Заубер.