Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Щастлив съм, че имах възможността да карам колата на Сена и...

Алонсо: Щастлив съм, че имах възможността да карам колата на Сена и Прост

40
0

Фернандо Алонсо заяви, че е много щастлив, че получи възможност да кара болида на Аертон Сена и Ален Прост от 1988 г.

Испанецът седна зад волана на автомобила за заснемането на „Don’t Crack Under Pressure” – двуминутен клип, създаден специално, за да отбележи Макларън 30-годишното си партньорство с компанията TAG Heuer. В него Алонсо управлява легендарния Макларън МР4/4 от 1988 г. Снимките бяха точно на пистата Каталуния, където този уикенд ще се проведе пети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2015 г.

„Много съм щастлив, че имах възможност да карам колата на Аертон Сена и Ален Прост, която съм гледал като дете. Беше наистина вълнуващо. Направих цели 8 обиколки, разбира се – много далеч от лимита на автомобила. Установих обаче, че със сигурност е много по-труден за каране. Въртящият момент идва много късно и много рязко. Излизайки от бокса, подавах газ, подавах и изведнъж…”, разказа двукратният световен шампион изживяването си зад волана на колата.

Фернандо каза още веднъж, че всички в Макларън-Хонда са мотивирани да работят заедно и вървят напред, а за него самия не е проблем да почака, докато отборът е в състояние да постига силни резултати.

„По принцип искаме да сме на подиума, да печелим състезания, но сега прогресът е постепенен. В Бахрейн направихме добра крачка напред. Всички отбори ще имат новости (за Гран при на Испания), ние също. Важното е да си доволен от работата си. Болидът има потенциал, просто трябва да сглобим всичко”, допълни той.

Алонсо сподели също така, че в неделя вечер – след състезанието – ще заведе на вечеря персонала от болницата, в която бе закаран след катастрофата си на Каталуния по време на предсезонните тестове тази година.