Начало Автомобили Автоматичната скоростна кутия на Suzuki AGS с награда в Япония

Автоматичната скоростна кутия на Suzuki AGS с награда в Япония

121
0

Suzuki Motor Corporation получи награда от Японското дружество за насърчаване на машинната индустрия (Japan Society for the Promotion of Machine Industry), което има за основна задача да отличава корпорации, университети и институти, чиито научноизследователска и развойни дейности са допринесли значително за развитието на машиностроенето.

На тазгодишното 13-то поред издание на наградите инженерите на японския автомобилен производител бяха отличени с приза за „Развитие на автоматизирана ръчна скоростна с увеличена ефективност и подобрено управление” за създаването на Suzuki Auto Gear Shift (AGS).

Тази изцяло новоразработена скоростна кутия, която комбинира предимствата на ръчната и автоматична трансмисия, се появи за първи път при модела Suzuki Celerio, разработен специално за пазарите извън Япония и представен у нас през пролетта на 2015 г.

AGS е лесна за управление и с подобрена горивна ефективност благодарение на електро-хидравличен механизъм, който автоматично задейства съединителя и превключва скоростите на конвенционална петстепенна механична трансмисия.

„AGS е факт благодарение на работата на цял екип от инженери и за нас е чест, че ежедневните ни усилия получават това признание и реално са допринесли за развитието на технологиите”, споделя Хидеки Комада (Hideki Komada) от Suzuki Motor Corporation.