Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ако на някого не му харесва как се защитавам, това си е...

Ако на някого не му харесва как се защитавам, това си е негов проблем, заяви Верстапен

56
0

Макс Верстапен предизвика истински фурор на пистата Спа-Франкоршамп, където през изминалия уикенд хиляди фенове на автомобилния спорт се стекоха, за да го подкрепят в Гран при на Белгия.

Холандският пилот на Ред Бул обаче се оказа в меле в първата обиколка, при което пострада предното му крило. Наложи се да спре рано в бокса, за да смени носа на колата. След това бе въвлечен в още няколко инцидента и отново предизвика особено недоволство у Кими Райконен със стила си на защита. Финландският пилот на Ферари се възмути от съперника и заяви, че единствената цел на Макс е да го избута напълно от трасето.

„Стартът не беше лек. Бях във вътрешната страна (на кривата), блокирах колело, но лесно щях да взема завоя. Те обаче (Райконен и Себастиан Фетел – б.р.) продължиха да ме притискат. В един момент бях отвътре, Кими ме натисна, след това Себастиан зави и към двама ни. Строшиха предното ми крило, по пода също имаше поражения. От там нататък състезанието ми бе съсипано”, коментира Макс след финала. „Себастиан знае, че е от външната страна и изведнъж зави в кривата, където вече има две други коли. Мисля, че е доста логично (да остави повече място).”

След това Верстапен бе помолен да коментира репликата на Райконен за това, че единствената му цел била да избута финландеца.

„Трябваше да го каже в първи завой”, отговори пилотът на Ред Бул. „Направо е абсурдно. По принцип нечие мрънкане е добра телевизия. Но след станалото в първи завой нямаше да им дам позицията си толкова лесно.”

На въпрос дали защитата му бе твърде агресивна Макс бе категоричен: „Това е голяма лъжа. Аз просто защитавам позицията си. Ако на някого не му харесва, това си е негов проблем.”