Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: Заслужавахме подиума, който ни бе отнет от бюрокрацията

Аривабене: Заслужавахме подиума, който ни бе отнет от бюрокрацията

40
0

Тимът на Ферари не прие леко наказанието на Себастиан Фетел, вследствие на което загуби третото място в Гран при на Мексико.

Немският пилот бе санкциониран за потенциално опасно каране и смяна на посоката при спиране по време на битката му с Даниел Рикиардо в последните обиколки. Фетел бе вбесен на Макс Верстапен и наруга по радиото рейс директора Чарли Уайтинг, след което стана инцидентът с австралиеца. Макс бе санкциониран веднага след финала, а Себастиан се качи на подиума, но впоследствие изгуби третото място.

„Денят можеше да е специален”, заяви шефът на екипа Маурицио Аривабене. „Напълно заслужавахме подиума, който ни бе отнет от бюрокрацията. Целият отбор показа дух – остана обединен и фокусиран в труден момент. Стратегията ни даде възможност да постигнем добър прогрес, а и двамата ни състезатели свършиха чудесна работа. За съжаление получихме наказание, което според мен е твърде остро и някак нечестно.”

Самият Себастиан сподели, че според него всичко е било свършено както трябва.

„Имахме много добро темпо”, продължи Фетел. „Смятам, че можехме да се справим още по-добре при едно по-предно класиране в квалификацията. Преди надпреварата усещането бе чудесно, чувствахме се уверени. Гумите ни издържаха повече, отколкото на който и да е друг. Бяхме по-бързи и поставихме Верстапен под натиск. Със сигурност не е лесно да се изпреварва, но той сбърка, пресече напряко и не върна позицията, дори когато му казаха да го стори. Относно битката с Даниел: уважавам го много, ситуацията никога не е идеална при сблъсък на колите. В моя защита: борих се твърдо, опитах се да му оставя пространство и смятам, че го сторих.”