Начало Автомобили A3 Sportback e-tron вече може да се поръча в Европа

A3 Sportback e-tron вече може да се поръча в Европа

32
0
Audi A3 Sportback e-tron

Първият plug-in хибрид на Audi – A3 Sportback e-tron – вече може да се поръча в Европа. 410 дилърства на компанията предлагат автомобила, чиято базова цена в Германия е 37 900 евро.

Първите поръчки ще бъдат изпълнени тази зима. Компактният електрически автомобил има опционален пакет „e-tron plus”.

A3 Sportback e-tron е важна стъпка за Audi към новия тип индивидуална мобилност на хората – коментира шефът на продажбите за Германия в Audi Уейн Грифитс. – Дилърите ни получиха изключително положителна информация след представянето на модела. Това показва, че пазарът наистина се интересува от комбинацията между ефективни задвижващи технологии и опазване на околната среда.

Audi A3 Sportback e-tron е с 1.4 TFSI двигател и електрически мотор с обща мощност 204 к.с. Разходът на гориво отговаря на стандарт NEDC за plug-in хибридни модели и е само 1,5 литра на 100 километра. Вредните емисии въглероден двуокис да 35 грама на километър.

Само с електрическо задвижване колата може да измине 50 километра. В комбиниран режим – над 900 км.

Служителите в дилърствата на Audi преминават специален инструктаж и обучение във връзка с продажбите на новия модел. Курсовете се провеждат в тренировъчния център в Мюнхен (Германия).

В бъдещите планове на компанията пък влиза всеки дилър, предлагащ e-tron, да има поне една зареждаща станция, която клиентите ще могат да използват дори след приключване на сделката.