Начало Автомобили Abarth добави мощ на Fiat Punto

Abarth добави мощ на Fiat Punto

189
0
абарт,фиат

Не са много компаниите, които пускат на пазара мощни версии на стандартните си хечбеци. На пръстите на едната ръка могат да се изброят модели като Renault Clio RS или VW Polo GTI, които предоставят много радост на своите собственици.
Подобни модели разработва и Abarth, спортното поделение на Fiat. Най-често предмет на техния интерес доскоро бе възроденият 500, но този път на подсилване със стероиди е подложен хечбека Punto.
Тази модификация на компактния модел бе представена още миналата есен във Франкфурт, но едва сега от Abarth дадоха малко повече информация.
Punto SuperSport е оцветен в матово-сив цвят и тъмносиви ленти на предния капак. Джантите са 17-цолови, в салона са монтирани спортни седалки, а като стандарт се предлагат и мултимедийна система Blue&Me и електронен климатик. Воланът е облицован с естествена кожа, спортните педали са от неръждаема стомана, а на пода са положени специални стелки.
Макар и не вдъхващ респект с обема си, 1,4-литровият бензинов мотор MultiAir е с мощност от 180 к.с. (270 Нм.). Той работи в тандем с 6-степенна механична скоростна кутия, като ускорението до 100 км/ч заема 7,5 сек., а максималната скорост е 216 км/ч.
Създателите на Fiat Punto SuperSport твърдят че разходът на гориво не надвишава 6,1 л/100 км. при нива на предни емисии от 142 гр/км.
За жалост на феновете на горещите хечбеци общото количество на модела ще бъде ограничено до 199 екземпляра, а цената му в Италия започва от 21 900 евро.