Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абитебул призова Ред Бул да избере Рено пред Хонда

Абитебул призова Ред Бул да избере Рено пред Хонда

48
0
Кристиан Хорнер, Сирил Абитебул, Хелмут Марко
Кристиан Хорнер, Хелмут Марко и Сирил Абитебул; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул призова екипа на Ред Бул да избере двигателите на френския производител пред тези на Хонда в бъдеще.

„Биковете” използват агрегатите на Рено от 2007 г. насам, но настоящият им договор изтича след края на този сезон и засега не е подновен. Вариант за екипа на Дитрих Матешиц е да премине към задвижващите системи на Хонда, които тази година са ползвани от по-малкия му екип Торо Росо.

Наскоро първо спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер, а след това и главният съветник в тима Хелмут Марко обявиха, че тимът ще изчака до Гран при на Австрия в началото на юли, преди да вземе окончателното решение на кой доставчик ще заложи.

„Разбирам какво искат Ред Бул, каза Абитебул пред Sky Sports. – Те гледат от техническата и комерсиалната страна на нещата, защото определено е различно да останеш клиент и партньор на Рено от това да станеш заводски отбор с Хонда.

Но честно казано те имат шанс да станат световни шампиони с нас отново. А не мога да кажа същото ако са с Хонда. Ред Бул имат страхотна кола, може би най-добрата. И могат да вземат титлата отново в следващите 2 години.”