Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абитебул: Случилото се е недопустимо за Рено

Абитебул: Случилото се е недопустимо за Рено

3350
0
Даниел Рикиардо
Рикиардо пред Хюлкенберг на Сахир, снимка Рено

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул описа двойното отпадане на колите на френския тим като разочароващо и недопустимо.

Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо напуснаха състезанието почти по едно и също време в 54-ата обиколка след технически проблеми. Като цяло Сирил определи старта на сезона за Рено като много лош.

„Подобно на Мелбърн, квалификацията ни в Бахрейн беше сериозно повлияна от малки проблеми в електрониката. Те дадоха отражение върху представянето и на двете коли, каза Абитебул след финала. – А състезанието за нас свърши изведнъж малко преди финала. Такива проблеми имахме и преди. Но явно не сме успели да ги оправим в Бахрейн.

Тези проблеми стават все по-неприятни и са недопустими. И двете ни коли показаха много добра конкурентност в една обиколка и в по-дълга състезателна серия. Трябва обаче да реагираме и да се фокусираме върху издръжливостта на болида.“

При отпадането си Рикиардо получи инструкции да излезе от колата и да не я докосва, тъй като на нея светеше червена светлина. Това означаваше, че тя не е безопасна и има вероятност от токов удар.

Така той съответно не сложи отново волана на мястото му. Това по принцип е нарушение на правилата, но с оглед на обстоятелствата стюардите не наложиха санкции на Даниел.