Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абитебул смята, че в Рено имат повече скорост от показаната

Абитебул смята, че в Рено имат повече скорост от показаната

1549
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул смята, че колата на тима има много повече скорост от показната в Австралия. На Албърт парк пилотите на френския екип Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо останаха извън 3-ата част на квалификацията, което беше изненада.

В състезанието германецът показа по-добро темпо и завърши 7-и. Докато Даниел отпадна след повредите по колата, получени на старта. Австралиецът потегли много добре, но мина през тревата, където попадна на неравност и предното му крило се счупи.

„Тръгнахме си от Австралия със смесени чувства и контраст от позитиви и негативи, заяви Абитебул. – Основният негатив беше квалификацията. В нея имахме множество проблеми, които се отразиха отрицателно върху стартовите ни позиции.

Нико обаче обърна нещата и направи много силно състезание. Той подходи много умно и завърши 7-и. И знаем, че колата ни има много по-голям потенциал от това, което показахме. Особено в квалификацията.

Именно последната ще ни бъде приоритет за следващото състезание в Бахрейн. Трябва да извлечем повече от колата и да запишем по-добро представяне. Работим върху планираните подобрения по нея.“