Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абитебул става съветник в Мекахром

Абитебул става съветник в Мекахром

1588
0
Сирил Абитебул
снимка: Рено

Бившият шеф на Рено във Формула 1 (Алпин понастоящем) Сирил Абитебул се присъедини към Мекахром като съветник. Компанията произвежда и сглобява компоненти за задвижващите системи на френския концерн за Формула 1. Работи и с други фирми, сред които Еърбъс, Бомбардие, Боинг, Ролс-Ройс, Порше. Назначението влиза в сила незабавно.

Официално напускането на Абитебул от Рено бе обявено в началото на тази година. Той изкара две десетилетия във френската компания на различни постове. Започва работа там веднага след завършването си през 2001 г. През 2007 г. става бизнес развоен мениджър на Рено в F1. и изпълнителен директор на Рено Спорт F1 през 2010 г. В края на 2012-та е привлечен на мястото на Тони Фернандес за шеф на Катерам в Гран при. Връща се в Рено през 2014 г. Върхът в кариерата му бе оглавяването отбора на Рено във Формула 1.

Абитебул ще работи с Мекахром по средносрочните планове на фирмата за работата й в автомобилния спорт.

Междувременно отново стана дума за прословутия вече бас на Абитебул с Даниел Рикиардо. През миналата година той обеща да си направи татуировка, ако австралийският пилот вземе подиум за Рено. След напускането му се появиха известни съмнения дали това ще се случи. Абитебул потвърди сега, че не се отмята от условията.

„Аз държа на думата си и съм готов да всякаква татуировка! Но все пак имам избор къде да е и какъв размер. Ще стане, когато ограниченията (заради коронавирус пандемията) бъдат премахнати. Басът си е бас. Може само да помоли да редактирам стила“, каза Абитебул.