Начало Formula E News Team Abt представи пилотския си състав за сезон 2022-23 във Формула Е

Team Abt представи пилотския си състав за сезон 2022-23 във Формула Е

291
0
Робин Фрайнс и Нико Мюлер, Abt
Робин Фрайнс и Нико Мюлер, снимка Abt

Team Abt представи пилотския си състав за сезон 2022-23 във Формула Е. Германският отбор се завръща в електрическия шампионат след година отсъствие и ще разчита на Нико Мюлер и Робин Фрайнс. 

Първоначално Abt напусна Формула Е заедно с Ауди в края на сезон 2020-21, но реши да се върне в началото на новата ера Gen3. Германският екип реши да заложи на състезатели, които имат опит в електрическия шампионат.

Фрайнс напусна екипа на Енвижън Рейсинг за да се присъедини към Abt. Нидерландецът има 2 победи и още 11 в електрическия шампионат. През изминалата кампания той завърши на седма позиция с актив от 126 т.

Мюлер също има опит във Формула Е след като прекара година и половина в екипа на Дракон Пенске Аутоспорт. Швейцарецът има един подиум зад гърба си на пистата Рикардо Тормо край Валенсия.

Фрайнс и Мюлер се познават много добре тъй като са били съотборници в Team Abt в немския автомобилен шампионат DTM.

Познавам отбора на Abt и Нико от DTM. Там имахме страхотна атмосфера в отбора и бяхме много успешни“, каза Фрайнс.

Точно по този начин искаме да продължим и във Формула Е. Разбира се, това е голяма крачка за всички нас. Ще трябва да научим много бързо. Аз имам пълно доверие в отбора на Abt и е чудесно отново да бъда част от него“, добави нидерландецът.

В момента Мюлер кара автомобил на Ауди в DTM, подготвен от Team Rosberg. Също така швейцарецът участва в клас LMP2 на световния шампионат за издръжливост (WEC).

След страхотните ни години заедно в DTM, наистина очаквам с нетърпение тази нова глава с Abt във Формула Е“, сподели Мюлер.

Ще се състезавам заедно с Робин, с когото изживях страхотни моменти както на пистата, така и извън нея. Смятам, че се събират някои добри съставки, които ще ни поставят в силна позиция за това ново предизвикателство.“

Лично аз все още имам да уреждам сметките си с Формула Е след трудната ми година и половина и съм щастлив, че имам шанса да го направя заедно с този отбор.“

Изпълнителният директор на Abt Ханс-Юрген Абт обясни, че подписването на договорите с Фрайнс и Мюлер е донесло огромна радост при завръщането на тима във Формула Е.

Робин и Нико бяха нашият избор още от самото начало. Двамата защото имат всичко, което ни е необходимо за завръщането ни във Формула Е- скорост, опит и правилен дух“, каза германецът.

„Ние сме малък и сплотен отбор, който иска да се противопостави съперниците си във Формула Е. Точно тук Робин и Нико се вписват идеално.“

Отборът на Abt подписа многогодишен договор за сътрудничество с Махиндра. Индийският производител ще доставя задвижващи системи на немския отбор от началото на следващата година.

Обявяването на Мюлер и Фрайнс реши още една въпросителна във Формула Е. Другите екипи, които са потвърдили своите пилоти са Порше, Енвижън Рейсинг, Махиндра. Ягуар и Нисан. Също така вчера Макларън обяви, че привлича в своя екип Рене Раст.