Начало Formula E News Нисан ще се състезава с нов пилотски състав във Формула Е

Нисан ще се състезава с нов пилотски състав във Формула Е

278
0
Норман Нато и Саша Фенестраз, Нисан
Норман Нато и Саша Фенестраз, снимка Нисан

Нисан ще се състезава с нов пилотски състав във Формула Е. Японският производител подписа с Норман Нато и Саша Фенестраз. Двамата ще заменят съответно Себастиен Буеми и Максимилиан Гюнтер в деветия сезон от електрическия шампионат с едноместни болиди. Тогава за първи път ще се използва новото поколение автомобили във Формула Е Gen3.

Това ще бъде първи сезон, в който японският производител ще има пълен контрол над отбора във Формула Е. Преди няколко месеца японците закупиха дела на френската компания DAMS, с която Рено и Нисан си партнираха от края на 2014 г.

Норман Нато ще се завърне във Формула Е след едногодишна пауза. Французинът се състезаваше за отбора на Вентури през сезон 2020-21 и спечели финалното състезание за кампанията в Берлин. Тази година той бе резервен пилот на Ягуар и замести Сам Бърд в двете състезания по улиците на Сеул.

Междувременно Саша Фенестраз направи дебюта си във Формула Е по време на финалното състезание за сезон 2021-22. Пилотът от френски произход замени Антонио Джовинаци в тима на Дракон Пенске Аутоспорт и финишира на 16-то място.

Много съм щастлив, че се завръщам като титулярен пилот във Формула Е с Нисан. Ерата на Gen3 ще бъде нова глава за шампионата и аз съм развълнуван да се подготвя за тестовете и да карам новия автомобил. Тежката работа започва сега. Имам много да уча и да се развивам заедно с отбора, за да бъда в най-добрата си форма за първия кръг от Сезон номер 9 в Мексико Сити“, каза Нато.

Отидох в базата на Нисан в Льо Ман за да прекарам един ден на симулатора. Всичко мина много добре. На следващия ден отидохме в Париж, за да се срещнем с Томазо [Волпе, глобалният моторспорт директор на Нисани, както и със спортния директор Сирил Журдо.“

Знаех, че по време на състезанието в Суго ще стане ясно дали ще се състезавам за Нисан във Формула Е. Накрая те ми казахадаточно след победата ми. Буквално докато отивах на пресконференцията, баща ми се обади, за да ми съобщи новината, така че бях двойно по-щастлив“, сподели Фенестраз.