Начало Автомобили Abt разработиха нов тунинг пакет за Ауди R8 5.2 FSI

Abt разработиха нов тунинг пакет за Ауди R8 5.2 FSI

56
0

Abt Sportsline винаги са успявали да изстискат още повече емоции от всeки един продукт на Ауди. Когато обаче става въпрос за супермодела R8, задачата им на пръв поглед става доста по-трудна, но само на пръв поглед. Стандартно 5.2-литровия FSI V10 мотор на модела разполага с 525 к.с. и 530 Нм. Тунинг специалистите обаче са успели да докарат „конете“ до 600 и по този начин да съкратят времето за ускорение от 0 до 100 км/ч с 1 десета от секундата (3.8 сек при тяхната версия и 3.9 при стандартната). Максималната скорост на Abt R8 5.2 FSI пък достига 322 км/ч. Заради повишената мощност, компанията е инсталирала на модела и ново регулируемо спортно окачване, което да дава още повече сигурност в завой.

„600-те конски сили трябва да бъдат действителни, но и да могат да се ползват и на улицата. Също така колата може да се движи с високи скорости и по сложни пътища на лимита не само на хартия“, обясни шефът на компанията Кристиян Абт, който е и пилот в DTM сериите.

Що се отнася до екстериора, специалистите от Abt са разработили нова предна броня с особено агресивни напречни линии на въздухозаборниците, които изглеждат като свалени от автомобила на Батман, както и нови странични престилки, задна броня и заден спойлер. Всички тези части са изработени предимно от карбон. Колелата на модела имат размер от 20 инча, а освен тях нова е и изпускателната система, завършваща с 4 тръби, разположени по двойки една над друга.