Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Абу Даби планират да поставят нови стандарти

Абу Даби планират да поставят нови стандарти

46
0

Организаторите на Гран при на Абу Даби обещават едно уникално събитие за почитателите на Формула 1. Те имат изключително амбициозни планове за заключителната надпревара за сезон 2009, въпреки че засега отказват да я направят нощна.

В петък сутринта в Шанхай пред тимовете от Формула 1 бе показано как ще изглежда пистата Яс Марина. Изпълнителният директор на събитието, Филип Гурджиян, твърди, че Гран при на Абу Даби ще постави нови стандарти.

Пистата ще бъде локализирана близо до пристанище, като до нея ще има огромен хотел. Едната от зоните за сигурност пък ще продължава чак под трибуните.

Попитан дали неговото събитие може да надмине страхотния успех на Гран при на Сингапур, Гурджиян отговаря пред autosport.com: „Предполагам, че ще имаме по-важни неща от Сингапур. Състезанието ще бъде велико. Има страхотни неща – кулата, хотелът, слънчевите панели. Има много, много идеи. Ако трябва да пишете за него, според мен няма да имате достатъчно страници.”

Шефовете зад надпреварата са мислили дали тя да бъде нощна и поне на този етап не в виждат така – въпреки че всъщност пистата ще бъде осветена.

Когато бе попитан дали състезанието ще бъде нощно, Гурджиян отговаря: „Първо, всички знаят, че г-н Еклестън каза, че само Гран при на Сингапур ще бъде нощна. Но ние работим върху осветление по пистата, тъй като ще има много други нощни събития.”

Гурджиян е на мнение, че ако състезанието стане нощно, този факт ще засенчва останалите преимущества на пистата.