Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Адам Пар бе освободен от Уилямс

Адам Пар бе освободен от Уилямс

38
0
Франк Уилямс, Адам Пар
Франк Уилямс и Адам Пар; снимка Уилямс

Изненадващо на пръв поглед, но всъщност не толкова екипът на Уилямс обяви тази сутрин, че се разделя с Адам Пар. Притежаващият юридическо образование от година насам бе председател на управителния съвет на компанията, която от края на тази седмица ще бъде листвана на франкфуртската борса.

„Изключително съм благодарен на Франк, за шанса който ми даде и за удоволствието през изминалите пет години да работя за Уилямс“, обясни Пар. „Бе доста напрегнато, но и интересно време. Уилямс е един невероятен отбор с повече от 500 талантливи професионалисти, както и с невероятни партньори във и извън Формула 1. Отборът вече гледа смело напред и аз мога само да пожелая успех на всички в екипа.“

Смята се, че тази стъпка е направена заради персоналните противоречия между Пар и Бърни Екълстоун при обсъждането на новия договор Конкорд. Мерцедес бяха единственият утвърден отбор освен Уилямс, който не одобри предложението на Екълстоун за договора Конкорд. Това, че Пар си отива може да е индикация за това, че Бърни може би е увеличил предложеното на Уилямс за сметка на главата на Пар.

Затова разбира се не говори никой.

„През 2006 г. аз помолих Адам да ми бъде помощник в ръководството на отбора“, обясни самият Франк Уилямс. „През тези пет години неговите постижения надхвърлиха моите очаквания. Именно заради това искам да му благодаря. Не на последно място, той има решителен принос в техническото преструктуриране на екипа, което малко по-малко започва да дава плодове.“

Преди няколко седмици Уилямс окачестви Пар като своя естествен заместник и отстъпи своята позиция в борда на дъщеря си Клер. Според Уилямс напускането на Пар е по взаимно съгласие и е поискано от бившия вече служител, за да внесе равновесие в живота си.

Едновременно с това стана ясно, че Ник Роуз, бившият финансов шеф на Diageo, ще поеме председателството на управителния съвет на акционерното дружество Williams Grand Prix Holdings (WGPH). Контролът върху дружеството продължава да бъде във Франк Уилямс, Тото Волф и Алекс Бърнс.