Начало Картинг Адреналин до червено в Хасково

Адреналин до червено в Хасково

56
0

След нечовешката жега вчера, днешния ден започна с дъжд. Преди официалното откриване обаче той спря и пистата изсъхна. Първия манш от днешното състезание премина при облачно, но сухо време и невисоки температури на въздуха. Адреналина обаче в състезателите бе повече и градуса на напрежението беше максимално.

Mini BG

8 обиколки

В края на първата обиколка стана инцидент с Петър Йорданов, Юлиян Серафимов и Христо Димитров. Те загубиха много време докато успеят да се включат в надпреварата. В крайна сметка успяха да наваксат и да вземат своите точки от манша.

Mini

15 обиколки

Най-добро класиралия се български пилот е Адриан Петров, който печели една позиция и става трети след първата обиколка, която запазва позицията си до финала

KF-3

20 обиколки

Георги Тачков и Лъчезар Иванов, стартирали доста назад в колоната, бяха безапелационни в първия манш. След добър старт и серия от изпреварвания, Тачков започна да притиска гръка Йоанис Келесидис и след 4-тата обиколка поведе, след което натрупа солидна преднина. Лъчезар Иванов също бе много бърз и преследваше плътно гръцкия пилот в битка за второто място. Олисани в борбата си, в 17-тата обиколка бяха застигнати от Никос Кидонакис, който успя да изпревари и двамата. В последната обиколка Лъчо успя най после да задмине Йоанис и да завърши на трета позиция.

KF-2

20 обиколки Единствения ни представител Стефано Ловчалиев, след като спечели вчерашната квалификация поведе и в първия манш и до финала натрупа над 9 сек. преднина пред гръка Георге Каракулас. Останалите пилоти останаха далеч назад.

KZ-2

25 обиколки

На старта Мишел Георгиев остана трети. Още в първата обиколка обаче си върна една позиция и започна борбата за първото място. В двадесет и първата обиколка излезе начело, след като гръка Михаил Халкиополус получи повреда.

Никифор Баневски завърши трети следван от Александър Стоев, Фаик Фаик и Габриел Пецов.

Инцидент във втората обиколка и повишения адреналин доведе до размяна на юмруци между Панайотис Орфанидис и Христо Василев. Драмата се разви след като гръка удари отзад и се качи върху карта на Христо при доста оптимистичен опит за изпреварване.

Rotax

15 обиколки

В края на първата обиколка стартиралите от първа редица гръцки състезатели Димитрис Василерис и Агелос Маландринос се удариха. Това даде шанс на Адриан Недялков и Румен Паунов да поведат. Димитрис Василерис бе много бърз и след като изпревари Паунов, в предпоследната обиколка успя да поведе колоната пред Адриан Недялков и да спечели първия манш.