Начало Картинг Академия по картинг търси млади таланти

Академия по картинг търси млади таланти

91
0

Академия за млади пилоти организира българската федерация по картинг спорт. Тя ще се състои на 19 и 20 март на писта Лаута в Пловдив и участващите ще се борят за място в шампионата за състезатели в най-ранна възраст, създаден от организацията. Сериите са за деца на възраст от 7 до 9 години и целта им е лансиране на млади таланти в автомобилните спортове.

Федерацията в сътрудничество с министерството за младежта и спорта избра вносител и в началото на април у нас ще пристигнат 16 нови комплекта – шасита на италианската марка CRG с двигатели Maxter. Те ще бъдат предоставени на показалите най-добри резултати по време на академията.

Заниманията в Пловдив ще започнат с теоретична част, включваща спортния и технически регламенти по картинг, функционални и физически изпитания и пилотиране на състезателен картинг на цялата писта.

16-те избрани ще трябва да посочат клуб, към който да се състезават. Календарът на шампионата е от 10 старта и ще се проведе на всички известни картинг трасета в страната.

За да бъдат осигурени равни условия за надпреварите двигателите ще са пломбирани, а техническата комисия към БФКС ще ги инспектира след всяко трето състезание. Гумите пък ще са лимитирани.

Програмата не цели едностранното техническо развитие на бъдещите млади пилоти. По време на шампионата федерацията ще срещне прохождащите картингисти с най-известните български автомобилни състезатели. Няколко пъти през годината ще има физиологични тестове, с които ще се насочва правилната подготовка на децата. Ще бъде обърнато внимание и на медийното присъствие, поведение по време на интервю и т.н.