Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ако една вечеря е най-сериозната ви тема, имате проблем, заяви Уебър на...

Ако една вечеря е най-сериозната ви тема, имате проблем, заяви Уебър на журналисти

59
0
Марк Уебър

Скорошната снимка на Фернандо Алонсо и Марк Уебър, излезли заедно на вечеря и пусната от испанеца в Туитър, предизвика доста внимание и бе предмет на обсъждане в падока на пистата в Бахрейн. Двукратният световен шампион изтри кадъра от акаунта си. Той обаче вече бе публикуван и от австралиеца.

Снимката добре дошла за любителите на теориите на конспирацията. Отношенията между Уебър и съотборника му в Ред Бул Себастиан Фетел са сериозно обтегнати след скандала от Гран при на Малайзия и всичко казано вследствие на станалото на пистата Сепанг. Затова имаше предположения, че кадърът е публикуван с цел да дразни немския състезател. Фактът, че Уебър вечеря с един от основните съперници на Фетел във Формула 1, логично бе повод за множество слухове и спекулации.

Марк бе категоричен, че светът съвсем е полудял, когато бе запитан от немски телевизионен репортер дали пускането на кадъра е провокация и дали собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц е недоволен от разправиите в отбора от Формула 1.

Познавам Фернандо от 13 години. Мога да ви дам много мои снимки заедно с Дженсън [Бътън]. Доста пилоти се виждат чисто социално. Смятам, че в случая се вихри известна параноя. Ако това е най-сериозната тема в момента, честно казано, имате проблем, момчета. Трябва да се трудите по-упорито, ако нямате нищо по-сериозно за разискване от една вечеря – коментира австралиецът.

На настояването от страна на италиански репортери кой е платил, Марк заяви с усмивка:

– Трябва да питате Фернандо.

Алонсо от своя страна бе попитан какво би почувствал, ако Фелипе Маса излезе на вечеря с Фетел.

Нищо – отговори пилотът на Ферари. – В Испания казваме: „Крадецът мисли, че всички останали са крадци“. Ако видя снимка на някого на вечеря, си мисля, че той вечеря. Говорихме си повече за велосипеди, отколкото за Формула 1… За неговото състезание Тазмания Челъндж, за инцидента и как е кракът му. Но след това качих кадъра в Туитър и всички отговори бяха за Фетел и подобни неща. Това са теоретиците на конспирацията.

Дори Фетел не бе подминат и покрай цялата история той също коментира станалото.

– Всички вечеряме в някакъв момент. И е доста скучно да го правиш сам – обясни той.