Начало Рали Ал-Атия се радва на повторното си влизане в топ 5

Ал-Атия се радва на повторното си влизане в топ 5

23
0

След като в рали Мексико Насър Ал-Атия успя да се класира в петицата, сега в Португалия катарецът отново успя да постигне подобен резултат. Със своята подготвена от екип на М-спорт Fiesta RS WRC, Ал-Атия успя да постигне сериозно представяне в Алгарве, като още в първия етап успя да се изкачи до седмото място.

„Представихме се добре, но разбира се е разочароващо, това което се случи с Мадс Остберг“, съжаляваше Ал-Атия за пропуснатия шанс от неговия съотборник, който поведе след втората отсечка, но катастрофира в третата. След съботния ден Ал-Атия излезе на пета позиция.

„Успяхме да подобряваме постиженията си отсечка след отсечка и постигнахме фантастичен резултат за нас. Надпреварата определено не бе лесна, но смятам че се борихме с успех. Колата е напълно нова за мен. Поради тази причина е радостно, че успяваме да сме бързи и в двете състезания, в които участвахме през тази година.“

Ал-Атия е главният спонсор на тазгодишната програма на М-спорт и след двете си участия вече има 20 точки на сметката си.