Начало Рали Ал-Атия и Нювил ще се постараят да влязат в точките в Гърция

Ал-Атия и Нювил ще се постараят да влязат в точките в Гърция

27
0
Насър Ал-Атия

Насър Ал-Атия и Тиери Нювил ще се опитат да спечелят още точки в предстоящото рали Акрополис след добрите си представяния в последните кръгове от световния шампионат за 2012 г. Целта и на двамата ще е да продължат прогреса си зад волана на Ситроен DS3 WRC. В момента катарецът е осми във временното генерално класиране с 23 точки, а белгиецът – 12-и с 14.

Надпреварата в Гърция е с репутацията на един от най-трудните стартове в целия календар. Високите температури и нелеките пътища я превръщат в изключително тежко изпитание и за екипажите, и за автомобилите им.

Ал-Атия има доста опит на подобни убийствени терени и макар че все още учи какво е поведението на колата му, вече демонстрира страхотен потенциал зад волана. Той взе точки в последните три ралита и в подреждането изостава само от най-големите звезди във WRC.

Влязохме в чудесна серия с добри представяния в Мексико, Португалия и Аржентина. Дори бях разочарован, че не се класирах по-напред в последното състезание, но поне показахме, че можем да се надбягваме и с най-бързите – коментира катарецът. – Акрополис е трудно рали. Опитът ми на такава настилка би трябвало да е предимство, въпреки че темпото в челото ще е много високо. Целта ми е да постигна възможно най-добър резултат. Ще съм повече от щастлив, ако финиширам в топ 5!

След най-доброто класиране в кариерата си до момента – пети в Аржентина – Нювил също е готов за нова битка. Това ще е шестата му надпревара с DS3 WRC.

Страхотно е, че взех точки в последните две ралита, но се надявам този път да стигна до края без да се връщам по Рали 2. В Гърция е необходимо да се представя наистина добре. Вече научихме много в първите пет кръга, особено в Португалия и Аржентина. Сега предизвикателството е да преодолея всичките 22 отсечки. Акрополис е невероятно трудно състезание, така че първо ще търсим оптимален баланс и след това да придобием още по-голям опит – обясни белгиецът.