Начало Рали Ал-Атия взе точки при връщането си във WRC

Ал-Атия взе точки при връщането си във WRC

35
0
Насър Ал-Атия

Насър Ал-Атия взе точки при връщането си в световния рали шампионат. Катарецът спечели бронзов медал в стрелбата по панички на олимпийския турнир в Лондон, но отново бе на трасето миналия уикенд в Германия. Той стартира внимателно и поддържаше стабилно темпо през цялото време, но без да поема рискове.

Беше почти като начало на нов сезон за мен – засмя се Ал-Атия след финала. – Карането на WRC автомобил на асфалт е напълно различно от това на чакъл. Спирачките се натискат по-късно, притискането е значително по-голямо… За някой като мен рали Германия е голямо предизвикателство, особено ако си се състезавал само веднъж там. Знам, че времената ми не бяха много добри, но това не ме притеснява прекалено много. Нямаше да науча нищо, ако бях сбъркал някъде и отпаднал от надпреварата. На следващото асфалтово рали щеше да се наложи да започвам всичко отначало.

Пилотът се концентрира максимално, а и инцидентите на съперници му помогнаха да стигне осмата позиция. Накрая заяви, че е доволен от свършената работа и е сигурен, че ще върви далеч по-добре във Великобритания.

Тиери Нювил от своя страна водеше битка за подиум, когато катастрофира през втория ден на надпреварата.

– Колата излетя на скок в завой, отбелязан в бележките ми като крива, която се взима на пълна газ. Не можех да продължа направо, защото имаше зрители, а и бяхме със строшен радиатор. Повредите все пак не бяха твърде сериозни. Карането в неделя ще ни е полезно за рали Франция. Радвам се, че поддържах скоростта на топпилотите, но същевременно съм разочарован, че не си довърших работата. Бих искал да благодаря на целия тим – беше почти перфектен уикенд, а следващия път ще съм по-силен – бе убеден белгиецът.