Начало Избрани Албон: Автомобилът ни имаше потенциал, който така и не можахме да използваме

Албон: Автомобилът ни имаше потенциал, който така и не можахме да използваме

491
0
Алекс Албон, Уилямс
Алекс Албон, снимка Уилямс

Александър Албон не скри разочарованието си от развитието на Гран при на Саудитска Арабия. Пилотът на Уилямс бе категоричен, че не е могъл да използва пълния потенциал на своя автомобил заради оттеглянето си от надпреварата.

Албон потегли от 17-та позиция във вчерашната надпревара в Джеда. Състезателят на Уилямс имаше чист старт и спечели няколко позиции и се възползва от проблемите на Оскар Пиастри.

Албон водеше оспорвана борба с Валтери Ботас и управляваше добре своите средно твърди гуми. В 18-тата обиколка той се възползва от появата на сейфти кар и направи „безплатно“ спиране в бокса. След рестарта англо-тайландският състезател имаше добра скорост и се бореше с Нико Хюлкенберг от Хаас.

За нещастие Албон получи повреда в спирачките на своя автомобил и се прибра на бавен ход в бокса. Това означаваше край на състезанието за 26-годишния състезател, който отново се надяваше да запише класиране в зоната на точките

Албон каза, че ще извлече всички позитиви от снощната надпревара в Джеда, въпреки че отпадна в 27-мата обиколка.

„Автомобилът ни имаше потенциал, който така и не можахме да използваме. Това е малко разочароващо, защото вчера имах най-доброто усещане откакто се присъединих към Уилямс“, сподели Албон.

„FW45 се чувстваше доста добре през целия уикенд. Просто не направихме нещата както трябва в квалификацията. Но в състезанието бяхме бързи и се намирахме там, където трябва да сме“, добави състезателят на Уилямс.

„Разочароващо е, тъй като можехме да спечелим точки този уикенд. Бих предпочел да бъда разочарован и да знам, че колата има темпо, отколкото просто да завърша отзад. Това е различен вид разочарование с много позитиви. В този случай имам възможността да извлека всички позитив и да бъда все по-мотивиран да се боря в следващите стартове“, каза още Александър Албон.

Съотборникът на Албон Логан Сарджънт финишира 16-ти. Състезателят на Уилямс също направи питстоп по време на периода на кола за сигурност. След това американецът претовари малко гумите и загуби няколко позиции и заяви, че се е борил с автомобила по време на надпреварата

„Снощи се борих се малко повече в сравнение с остатъка от състезателния уикенд“, призна Сарджънт.

„Първите 30 обиколки бяха доста добри. След това просто се борих, за да задържа гумите, тъй като губех много сцепление. Въпреки това успяхме да премина през още един тежък уикенди и научих много. Сега определено се чувствам по-уверен преди следващото състезание за годината.“

„Миналия уикенд показа, че мога да бъда наистина бърз на такава трудна писта. Мога да взема този позитив в Мелбърн и да продължа да се подобрявам“, продължи Сарджънт. „През последните две състезания научих огромно количество информация. Имам чувството, че всичко става все по-естествено. Опитвам да накарам автомобила да работи все по-добре и да пасва на стила ми на каране. Знам, че това няма да се случи наведнъж и е по-скоро случай на постоянно изграждане и разбиране на редица неща“, завърши пилотът на Уилямс.

Ръководителят за представянето на автомобилите на Уилямс Дейв Робсън бе съгласен с мненията на Албон и Сарджънт. Британецът също е на мнение, че екипът от Гроув е можел да си тръгне от Джеда с по-добри резултати.

„Темпото в Джеда беше добро- Алекс имаше добри шансове да завърши в топ 10“, сподели Робсън.

„За съжаление той беше принуден да се оттегли с проблем в механичната спирачна система, който ще проучим и поправим преди следващото състезание. Това е доста жалко, тъй като  свършихме невероятна работа в подготовката на автомобилите за състезанието.“

„Надпреварата на Логан беше компрометирана от колата за сигурност, която го остави по-дълго на пистата с гуми медиум. Това го накара да прави доста отбранителни маневри срещу голяма група автомобили. В крайна сметка той загуби няколко места, но все пак записа добро представяне във второто си състезание в F1.“

„Можем да вземем много позитиви от този уикенд в Саудитска Арабия. В същото време обаче пропуснахме добра възможност да вкараме още няколко точки. Сега трябва да направим някои подобрения, за да успеем да бъдем един от топ отборите в средата на колоната“, допълни ръководителят за представянето на автомобилите на Уилямс.