Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон: Не сме разгърнали пълния потенциал на автомобила

Албон: Не сме разгърнали пълния потенциал на автомобила

342
0
Александър Албон
Александър Албон, снимка Уилямс

Александър Албон вярва, че все още не е разгърнат пълния потенциал на автомобила на Уилямс. Англо-тайландският състезател е категоричен, че тепърва ще се отключи истинската скорост на FW46, които според него е по-добър от своя предшественик.

Албон финишира на 15-та позиция в откриващия старт за сезона в Бахрейн. Състезателят на Уилямс изпитваше затруднения заради прекомерно високата температура в неговия двигател. От този проблем се оплака както той, така и пилотите на заводския тим на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел

В Джеда Албон имаше възможност да се бори за точки. За нещастие той попадна в групата от автомобили зад Кевин Магнусен и загуби много време. В крайна сметка той завърши 11-ти и се размина на косъм от първа точка за новата кампания.

Албон беше положително настроен след тестовете и първите два старта за годината. 27-годишният пилот вярва, че автомобилът на Уилямс тепърва ще разкрие потенциала си.

„Просто имаме по-добър автомобил от миналата година. Но това важи и за всички останали. Бих казал, че Хаас като цяло е малко по-изненадващ пакет. Изглежда те са по-конкурентоспособни“, сподели Албон.

„Знаем къде са слабите ни страни. Знаем, че има още време за обиколка, което трябва да намерим. Знаем как да намерим повече време за обиколка. Надявам се в рамките на следващите шест или седем състезания да започнем да намираме това представяне и да изпреварваме съперниците си.“

„Не сме разгърнали пълния потенциал на автомобила. В момента нямаме достъп до него. Това е малко жалко, защото мисля, че поне в Саудитска Арабия имаше шанс да спечелим точки. Можеше да го направим“, каза още Албон. „Нека да видим какво ще се случи в следващите няколко състезания. Надявам се, че ще ставаме все по-бързи и по-бързи. [Това] наистина не е начинът, по който искаме да започнем сезона. Смятам, че искахме малко повече от това. Това обаче е само началото и можем да се преборим за повече“, добави пилотът на Уилямс.

Миналогодишният автомобил на Уилямс разполагаше с невероятна топ скорост. Това позволи на Албон да запише силни резултати на писти с повече дълги прави. Сега обаче в Уилямс решиха да подобрят представянето в завоите. В резултат на това Албон потвърди, че FW46 няма толкова висока максимална скорост

„Нямаме тази скорост на правите като миналата година. Затова всъщност ни е много трудно да изпреварваме. Бях доста изненадан [ в Джеда], тъй като трябваше да правя всичките си изпреварвания в завоите, което не е нормално за мен! Беше интересно. Когато DRS влакчето беше там, беше невъзможно.“

„След това то се разпадна и можех да атакувам автомобил, който не е с DRS. Беше добре, защото можех да премина напред. Разочароващо е, защото имахме по-добро състезателно темпо от някои съперници“, заключи Александър Албон.