Начало Избрани Албон: Никога не са необходими подобрения, просто трябва да боядисате косата си

Албон: Никога не са необходими подобрения, просто трябва да боядисате косата си

1020
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка Уилямс

Алекс Албон записа второто си завършване в зоната на точките от началото на сезон 2022 в F1. Това бе впечатляващ резултат, свързан с обещание на екипажа на Уилямс, което все още не е изпълнено.

Преди състезанието за Гран при на Австралия, Албон боядиса косата си в червено в знак на солидарност с група деца от сиропиталище в Тайланд, които бяха привърженици на футболен клуб Ливърпул. Поради това те бяха боядисали косите си в червено.

Промяната на цвета на косата донесе късмет на пилота на Уилямс, който спечели първата си точка в шампионата с новия си отбор в Мелбърн.

След като завърши извън точките в Имола, Албон добави още червена боя за Маями. Междувременно всички членове на неговия екипаж се ангажираха да боядисат косите си в червено, ако той успее да се класира в челната десетка във Флорида.

Все пак англо-тайландският състезател спечели още две точки на Международния аутодром в Маями. Албон постигна това постижение точно на 45-тата годишнина от дебюта на Уилямс Рейсинг във Формула 1. Първото официално Гран при на екипа от Гроув се е случило през 1977 г. на испанската писта Харама. Тогава британският отбор е участвал с болид на Марч, задвижван от двигател на Форд и карано от Патрик Нев. 

Никога не са необходими подобрения, просто трябва да боядисате косата си. Това е всичко“, пошегува се Албон, говорейки за Sky F1 

Боядисах я преди Мелбърн и завърших 10-ти. След това боята избледня. Поради тази причина бях 11-ти на Имола.“

Това започна да се отразява на представянето. Затова се боядисах отново, надявайки се да спечеля повече точки.“

Но горещината и потта накараха пилота на Уилямс да се изправи пред ужасяваща гледка, при свалянето на своята каска.

Балаклавата ми бе червена, яркочервена, каза той. „Цялата боя беше изтекла. Изглеждаше все едно са ме обезглавили!“

Обзаложихме се, че ако спечеля точки в Маями, целият отбор ще си боядиса косата в червено. След като отидох в инженерната стая, всички започнаха да се отказват от коментарите си. Някои от тях даже заявиха следното: А, не, това беше за качване на подиума.“

Като оставим настрана червените пигменти и оцветяването на косата, Албон смята, че както отборът, така и пилотът савъв възходслед всяко изминало състезание.

Просто чувствам, че се справям по-добре, отколкото преди няколко години“, коментира пилотът на Уилямс.

Имах една година, за да обърна внимание на местата, върху които искам да работя, както и да узрея. В момента аз и Уилямс сме във възход. Подобрявам се със всяко следващо каране. Чувствам се по-опитен от всякога и съм доста добре“, завърши Алекс Албон.