Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон преговаря с Уилямс за договора си след интерес от два други...

Албон преговаря с Уилямс за договора си след интерес от два други отбора

1250
0
Алекс Албон
Алекс Албон; синмка: Уилямс

Алекс Албон преговаря с отбора си Уилямс за промени в договора си. Информацията е неофициална. Твърди се, че пилотът с тайландски корени, търси варианти за себе си, тъй като през сезон 2023 към тима от Гроув е имало запитвания от два отбора за него.

Албон подписа дългосрочен договор с Уилямс през 2022 г. Контрактът му е до края на 2025 г. От доста време насам обаче името му упорито се спряга със стария му отбор Ред Бул и още повече с Ферари като евентуален заместник на Карлос Сайнц

Испанецът все още не е продължил своето споразумение със Скудерията. Смята се, че към него интерес проявява Ауди.

ESPN твърди, че освен предложението от два различни отбора, Албон е наблюдаван от няколко екипа във Формула 1. Според анализатори той може да има много сериозно участие в пазара на пилоти за догодина, ако се разбере с Уилямс да съкрати настоящия си договор.

Представянето на Албон през последните години привлече внимание и коментари.

„Наистина харесвам Албон“, каза бившият собственик и шеф на отбор в F1 Еди Джордан.

„Според мен ако попадне в правилната ситуация и среда, той би могъл да се справи наистина страхотно. Бих искал в някакъв момент да му дадат шанс срещу Макс [Верстапен], защото мисля, че от това може да се получи изненада“, допълни той.

Албон каза наскоро отново, че не е бил готов да е пилот в Ред Бул, когато бе извикан в отбора след средата на сезон 2019 да замести Пиер Гасли

„Вниманието покрай цялата размяна бе огромно. Всяка грешка се критикуваше. На първо място се борех с вниманието на медиите. Нямах мениджър, нямах никого около мен. Единствено семейството ми ме подкрепяше, но като цяло бях напълно сам. А и самото знание… Във Формула 1 и най-ниското ниво е далеч по-напреднало спрямо всичко, случващо се във Формула 2. Аз имах проблеми и с колата, а не знаех какво да правя“, разказа Албон.

„Буквално има 30-40 неща, които могат да се направят, за да се разреши един проблем, а аз не знаех какви и как. Нямах опит, тези неща не ми се бяха случвали. Изобщо бях неподготвен като цяло. Липсваше ми и състезателен, и житейски опит. Изтощаващо бе да се държиш все едно всичко това не ти влияе, да ходиш из падока с усмивка. Приоритизирах отбора, казвах „да“ на всичко и бях твърде изморен още преди да седна в колата“, допълни Албон.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Albon (@alex_albon)