Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон ще кара в DTM

Албон ще кара в DTM

1781
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Алекс Албон загуби титулярното си място в Ред Бул във Формула 1, но остана в екипа като резервен и развоен пилот. 24-годишният състезател с тайландски корени обаче ще участва в надпревари от немския шампионат за туристически автомобили (DTM). Това ще става, когато задълженията му към екипа от Милтън Кийнс го позволяват. В стартовете, в които няма да може да кара, мястото ще бъде заето от друг пилот – той ще бъде обявен в близко бъдеще. Вторият автомобил в екипа на Ред Бул в DTM пък ще е за 18-годишния Лиам Лосън. Новозеландецът е част от академията на отбора за млади пилоти.

„DTM с високата конкуренция и GT3 спортни автомобили е интересна платформа и истинско предизвикателство за успешни пилоти като Албон и Лосън от програмата ни за млади таланти“, заяви Хелмут Марко

Ръководещият първенството Герхард Бергер бе особено доволен от привличането на Албон.

„С пилоти от Формула 1 като него, DTM звезди като трикратния шампион Рене Раст, GT професионалисти и млади таланти като Лиам Лосън създаваме интересен микс от състезатели. перфектно е и това, че Дженсън Бътън подаде заявка за участие със свой тим. Алекс е млад и амбициозен пилот – страхотно попълнение за DTM. Голямата ми цел е участието на 20 коли от поне пет различни марки и силни състезатели“, коментира Бергер.

Албон се класира седми място в световния шампионат на Формула 1 през 2020 г. със 105 точки. Лосън бе пети в края на миналия сезон – втори за него във Формула 3.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Albon (@alex_albon)