Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон: Ще се съсредоточа върху работата си, ще слушам и наблюдавам

Албон: Ще се съсредоточа върху работата си, ще слушам и наблюдавам

565
0
Алекс Албон
Алекс Албон; снимка: Даниел Матийо/Ред Бул Контент Пуул

Алекс Албон има план за първия си състезателен уикенд във Формула 1 като титулярен пилот на Ред Бул. 23-годишният пилот заяви, че ще се фокусира върху работата си, като едновременно с това ще слуша и наблюдава случващото се около него. В началото на август отборът от Милтън Кийнс съобщи, че Алекс ще е съотборник на Макс Верстапен през останалата част от сезона.

„Не са много пилотите, които получават шанс да карат способна да побеждава кола на толкова ранен етап от кариерата си”, отбеляза Албон

„Стъпката е голяма, има сериозна разлика, но фабриката е значително по-близо до дома ми, което е удобно! Знаем на какво е способен болида благодарение на показаното от Макс. Този уикенд за първи път ще карам колата. Все още се уча и подобрявам като пилот. Знам, че една от основните разлики ще е вниманието, което идва с титулярното място в Ред Бул, но ще остана здраво стъпил на земята. Ще се съсредоточа върху работата си, ще слушам и наблюдавам.”

„Пистата Спа е чудесна и според мен всички я обичат. Бързо трасе е, няма много зони за сигурност. Там си наясно, че ще се удариш, ако сбъркаш. Пилотите обожават това чувство. Спа не е точно успешно трасе за мен, но миналата година взех подиум там във Формула 2, което не е лошо. Освен това никога не се знае какво ще е времето.”

Албон каза също така, че се е подготвял на симулатор за състезанието в Белгия.

„Бях там колкото се може повече. Сега остава да ми обяснят някои процедури и да се запозная с всички. Стъпката наистина е голяма, но и преди са ми се случвали такива неща и съм се възползвал от дадените ми възможности. Така че не се тревожа. Фокусиран съм и готов да направя силна втора половина на сезона.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter