Начало Избрани Aлбон ще използва подобрената версия автомобила на Уилямс и в Австрия

Aлбон ще използва подобрената версия автомобила на Уилямс и в Австрия

301
0
Алекс Албон, Уилямс
Алекс Албон, снимка Уилямс

Алекс Албон ще продължава да използва подобрената версия на автомобила на Уилямс. Англо-тайландският състезател отпадна от състезанието на Силвърстоун след като бе ударен от Себастиан Фетел. По този начин екипът от Гроув не успя да събере достатъчно информация за новите компоненти в болида FW44.

Aлбон претърпя силен челен удар в стената на старт-финалната права на британското трасе. Той бе закаран в болница в Ковънтри, където му бяха направени основни прегледи.

За щастие не бяха установени сериозни травми след тежкия инцидент. По този начин състезателят на Уилямс започна подготовката си за предстоящия уикенд на пистата Ред Бул Ринг.

От друга страна възникнаха въпросителни около това дали младият състезатще може да използва подобрената версия на автомобила на Уилямс. Състезателният уикенд в Австрия включва и спринтова квалификация, която се провежда в съботния следобед.

Във връзка с това, оперативният директор на Уилямс Дейв Робсънпотвърди, че екипът от Гроув е успял да поправи или замени съответните части. Така Албон може да продължи да използва най-новата спецификация на FW44.

„От логистична гледна точка щеше да е много трудно да се включим в спринтова квалификация“, обясни Робсън.

„Въпреки това успяхме да поправим или заменим голяма част от частите в автомобила на Алекс. По този начин можем да продължим да разбираме новостите по време на петъчната тренировка.“

Имаме много малко време за промяна на автомобила, преди той да отиде в закрития парк по време на спринтовата квалификация. Ще трябва да сме доста смели в FP1, ако искаме да продължим да подобряваме представянето си.“

Албон похвали екипа за това, че е подготвил актуализациите му за този уикенд. Пилотът на Уилямс се надява, че екипът ще успее да постигне добър напредък в разбирането им.

Албон пропусна да получи достатъчно информация за подобренията в продължение на цяла състезателна дистанция. В допълнение, втората тренировка и квалификацията се проведоха на мокро, което допълнително затрудни събирането на повече данни.

„Разочарован съм, че не успяхме да изпробваме по най-добрия начин новите подобрения в болида. С нетърпение очаквам Гран при Австрия. Знам, че отборът работи усилено по пакета. Готов съм да направя допълнителни тестове и да събера повече данни, коментира пилотът на Уилямс.

С оглед на спринтовата надпревара времето за тренировки е ограничено. От друга страна, ще е добре да се върнем на пистата и да видим какво можем да направим с подобрената версия на автомобила.“