Начало Избрани Албон ще се състезава в Сингапур

Албон ще се състезава в Сингапур

554
0
Алекс Албон, Уилямс
Алекс Албон, снимка Уилямс

Алекс Албон ще се състезава в предстоящата Гран при на Сингапур. Пилотът на Уилямс е готов да се върне в своя автомобил FW44 след като пропусна предишния старт на пистата Монца защото бе опериран от апендицит.

Албон не се почувства добре по средата на състезателния уикенд в Италия. 26-годишният състезател бе прегледан и диагностициран с апендицит. След това той претърпя операция в болница „Сан Херардо“ в град Монца. Пилотът на Уилямс трябваше да прекара известно време в интензивното отделение заради усложнения след спешната операция. В крайна сметка той бе изписан няколко дни след хирургическата интервенция и започна възстановяването си.

Англо-тайландският състезател бе заменен от Ник де Врийс. Нидерландецът финишира на девета позиция и донесе още две точки за тима на Уилямс.

Албон не подценява предизвикателството да се върне зад волана в Гран при на Сингапур. Състезанието на пистата Марина Бей често пъти е едно от най-горещите състезания през годината, въпреки че се провежда на изкуствено осветление.

„Първо, искам да благодаря на всички за всички послания и подкрепа по време на уикенда за Гран при на Италия“, сподели Албон в социалните мрежи.

„Подготовката ми за Сингапур беше малко по-различна от обикновено. Сега с чувствам добре и направих всичко възможно, за да се подготвя за едно от най-физическите състезания в календара. Не подценявам колко голямо предизвикателство ще бъде това, но нямам търпение да изляза на пистата в петък и да се върна към пилотирането.“

„Това е страхотна улична писта и е най-близкото състезание до дома ми в Тайланд. Заради това съм наистина развълнуван да бъда тук и да видя феновете, които ще дойдат“, добави пилотът на Уилямс.

Де Врийс отново ще бъде на разположение на британския отбор в случай че Албон не успее да продължи уикенда.

Добрата скорост на правите помогна на болида FW44 да спечели точки в Белгия и Италия. Сега ръководителят на отдела за представяне на автомобилите на  Уилямс Дейв Робсън очаква по-тежко състезание по уличната писта Марина Бей.

„Като отбор се насладихме на края на европейския сезон. Автомобилът FW44 се представи добре на Спа и Монца, а Ник де Врийс се оказа много способен заместник на Алекс“, сподели Робсън.

„Сега се фокусираме изцяло върху Сингапур. Тук очакваме по-тежък уикенд. Също така знаем, че улична писта като Сингапур може да предостави възможности за добро представяне, които ние ще се стремим да ги използваме максимално.“

Днес отборът на Уилямс имаше специално събитие в комплекса Marina Center в Сингапур. На него Николас Латифи и Логан Сарджънт се срещаха с редица фенове на тима от Гроув.