Начало MotoGP News Aлейш Еспаргаро: Априлия може да се бори за титлата

Aлейш Еспаргаро: Априлия може да се бори за титлата

213
0
Aлейш Еспаргаро, Априлия
Aлейш Еспаргаро, снимка Априлия

Априлия може да се бори за световната титла в MotoGP. Това смята Алейш Еспаргаро. Испанецът заяви, чеще стои здраво на земята.“ Въпреки това той смята, че шансовете на италианската марка през 2022 г. са „реални.“ По-големят брат Еспаргаро спечели трето качване на подиума на Херес. Състезателят на Априлия остана зад лидерите Франческо Баная и Фабио Куартараро.

Испанският ветеран изостава само със седем точки от световния шампион, след като спечели третото място в Гран при на Испания миналия уикенд. Алейш Еспаргаро като надделя над Джак Милър и Марк Маркес в края на състезанието в Испания.

Това бе третият подиум в кариерата му в MotoGP след този в Португалия, както и историческата му победа в Аржентина.

Еспаргаро признава, че все още му липсва нещо, за да се изравни с Куартараро. Испанецът вярва, че на този етап Априлия е твърдо в борбата за шампионата.

Няма да се събудя до Валенсия“, заяви Еспаргаро.

Започнах да мечтая в Катар и ще се опитам да остана стъпил на земята. Но това е реално. Априлия може да се бори за титлата.“

Справяме се чудесно. Трябва да знаем, че в момента имам усещане, че нямам скоростта на Фабио. Ключът за успеха ще бъде повече постоянство и допускане на по-малко грешки.“

Направихме почти 33% от шампионата и сме само на седем точки зад него.“

Подиумът на Еспаргаро на Херес означава, че Априлия ще загуби своето преимущество, базирано на резултатите, с които разполагаше след завръщането си в MotoGP през 2015 г.

Това означава, че италианската марка вече няма да може да тества по време на сезона със своите състезателни пилоти. Също така от 2023 г. разпределението на двигателите ще бъде намалено от девет на седем. В допълнение Априлия няма да може да прави свободни разработки по двигателя и аеродинамика през следващия сезон.

Според Алейш Еспаргаро казва,  това ще направи живота на инженерите на Априлия „доста напрегнат.“ От другата страна той смята, че загубата на отстъпките есправедливапредвид сегашното представяне на RS-GP.

„Щом завършихме шестото състезание и сме на седем точки от лидера, значи моторът работи добре, допълни испанецът. 

Справедливо е да загубим преимуществото си. Трябва да се бием с тях със същите оръжия. Вярвам много на инженерите на Априлия и знам, че в Ноале всички ще бъдат малко напрегнати.“

Но не мисля, че това ще донесе много промени Животът ми ще бъде по-лесен. След Льо Ман ще правя тест на Муджело. Също така ще имам повече време да се прибера вкъщи, както и повече време да карам колело.

Не съм много стресиран. Най-трудното нещо беше да достигнем нивото, на което сме сега. Двигателят ще трябва да издържи малко повече от обикновено. Смятам, че ще се справим“, завърши Алейш Еспаргаро.