Начало MotoGP News Алекс Маркес остава в Грезини Дукати до 2026 г.

Алекс Маркес остава в Грезини Дукати до 2026 г.

40
0
Алекс Маркес
Алекс Маркес, снимка Грезини

Алекс Маркес гарантира бъдещето си в MotoGP. Испанецът подписа нов двугодишен договор с Грезини Дукати и ще остане в редиците на италианския отбор до края на сезон 2026.

Оставането на Алекс Маркес в Грезини беше обявено в средата на миналата седмица от някои медии. Те разкриха, че испанецът е подписал нов договор с базирания във Фаенца отбор. Така той ще продължи да кара мотор на Дукати

„Да остана в Грезини беше основната ми цел“, каза Алекс Маркес. „Откакто се присъединих към този отбор, целта ми беше постоянно да се доближавам до най-добрите. Това е нещо, което все още не съм постигнал.“

„Началото на сезона не беше това, на което се надявахме. Отборът е силен и знам докъде можем да стигнем. Затова искам само да благодаря на Надя за доверието и съм сигурен, че скоро ще й се отблагодарим с празнична пица с ананас.“

Алекс Маркес се присъедини към Грезини Дукати в началото на 2023 г. Преди това той караше мотори на Хонда и изпитваше огромни затруднения в повечето състезание.

28-годишният пилот записа първия си подиум в Гран при на Аржентина. После той спечели спринтовете на пистите Силвърстоун и Сепанг. В Малайзия Алекс Маркес финишира втори и се бореше за победата. В крайна сметка той завърши девети в крайното класиране и спечели тройно повече точки от последната си кампания с Хонда.

Днес стана ясно, че Алекс Маркес остава част от Грезини Дукати за още две години. Така испанецът ще продължи да кара мотор на Дукати и да представлява италианския отбор.

„Алекс е нашият ученик. Откакто се присъедини преди повече от година, синергията между него и екипа е невероятна и се засилва с всяко следващо състезание“, каза Надя Падовани.

„Знаем потенциала му. Той вече го е показал и просто се нуждае от постоянство. Подновяването на договора с него беше очевиден ход за нас, защото сме наясно с неговата стойност както на пистата, така и извън нея. Резултатите ще дойдат и тази година. Абсолютно съм сигурна в това“, добави собственикът и ръководител на Грезини Дукати.

Тази година Алекс Маркес все още търси първи подиум. Най-добрият му резултат е четвърто място в Гран при на Испания. Вчера той остана седми в Нидерландия. Испанецът мина едно място напред заради наказанието на неговия брат Марк

Все още не се знае кой ще бъде съотборник на Алекс Маркес догодина. Един от вариантите е Фермин Алдегер. Младият испанец подписа договор с Дукати, който влиза в сила от 2025 г. Алдегер трябваше да кара за Прамак. Отборът обаче реши да се откаже от Дукати и да премине към мотори на Ямаха от следващия сезон.