Начало Top Moto News Алекс Ринс с първи успех за сезона

Алекс Ринс с първи успех за сезона

477
0
Алекс Ринс Сузуки
Алекс Ринс, снимка Сузуки
Пилотът на Сузуки Алекс Ринс спечели първата си победа за сезон 2020 в Гран при на Арагон. Испанският състезател води битка до самия финал с Алекс Маркес, но успя да задържи първото място и триумфира за трети път в своята кариера. Втори на две десети зад Ринс финишира Алекс Маркес с Хонда, а трети бе другия пилот на Сузуки Жоан Мир.

Най-доброто потегляне на старта направи Маверик Винялес, следван от Франко Морбидели и Фабио Куартараро, които едва не се удариха в подхода към първи завой. Ужасен старт направи Кал Кръчлоу, който потъна в класирането след края на първия тур. Отлично потегли и Алекс Ринс, който стана четвърти, въпреки че стартира десети.

След първите няколко обиколки начело бе Винялес, следван от Ринс, Куартараро, Морбидели и Мир. В същото време пилот на Прамак Дукати Франческо Баная катастрофира и отпадна от състезанието.

В следващите обиколки Алекс Ринс доближи лидера Маверик Винялес и го изпревари, а неговия съотборник Жоан Мир мина пред състезателите на Ямаха SRT и зае третата позиция, а полситъра Фабио Куартараро загуби скорост и започна да губи позиции.

10 тура преди финала на надпреварата Алекс Маркес настигна водещите трима и бе най-бързия пилот на пистата.

С напредване на състезанието Маркес и Мир минаха пред Винялес, а  Куартараро продължаваше да губи позиции и се озова извън зоната на точките.

Шест тура преди края на състезанието Алекс Маркес мина пред Мир и започна да преследва водача Алекс Ринс.

В последните обиколки Маркес атакува Ринс за първото място, но допусна грешка и едва не загуби мястото си на подиума. Това позволи на Ринс да запише първия си успех за сезон 2020 и трети в неговата кариера.

Трети финишира Жоан Мир, който е новия лидер в шампионата след като Куартараро завърши извън зоната на точките. Четвърти остана Маверик Винялес от тима на Ямаха, следван от Такааки Накагами (LCR Хонда) и Франко Морбидели. Топ 10 допълниха Андреа Довициозо с Дукати, Кал Кръчлоу (LCR Хонда), Джак Милър и Йохан Зарко (Авинтия Дукати). Последните точки бяха за пилотите на КТМ Брад Байндър и Пол Еспаргаро, следвани от Алейш Еспаргаро (Априлия), Икер Лекуона (КТМ Tech 3) и победителя от Льо Ман Данило Петручи.