Начало Други Александър Гринчук на шампионат за таланти в София

Александър Гринчук на шампионат за таланти в София

96
0
Александър Гринчук

Първият в България Red Bull Cark Park Drift шампионат за таланти в дрифта ще се състои тази неделя (2 юни). Специален гост на събитието ще е абсолютният шампион на Украйна Александър Гринчук (по прякор Гриня).

В неделя българските състезатели ще получат възможността да покажат уменията си пред него след провеждане на квалификация с 40 наши дрифтъри. Любителите на спорта у нас ще видят и демонстрация на уменията на пилота с личния му състезателен автомобил – Nissan 350Z, с който по-късно той ще проведе и обучение с класиралите се участници.

Red Bull създава своя дрифт сцена за първи път през 2008 г. в подземен гараж в Либия и открива таланта Абдо Фегали, който по-късно се превръща в легенда и когото наричат Краля на дрифтинга. Събитието у нас се провежда и със сътрудничеството на световния производител на гуми Dunlop, който традиционно подкрепя този спорт в България.

Голямата награда за най-добрия наш дрифтър пък е участие в състезанието Red Bull Car Park Drift в Дубай, през ноември тази година. Специална награда – ваучер за покупка на гуми на стойност 500 лв. – пък ще връчат Dunlop на един от феновете на страницата на Red Bull Car Park Drift във Facebook.

Събитието ще се състои в неделя, 2 юни, в отсечката на бул. „Черни връх“ между бул.“България“ и бул.“Арсеналски“ от 17:30 часа.