Начало Автомобили Александър Везенков е новият посланик на Volkswagen в България

Александър Везенков е новият посланик на Volkswagen в България

681
0
Най-добрият български баскетболист Александър Везенков е новият посланик на марката Volkswagen в България

Най-добрият български баскетболист, избран за спортист номер едно на България за 2022 г., Александър Везенков е новият посланик на Volkswagen в България. Преди да замине за САЩ, където започва тренировки с новия си отбор Сакраменто Кингс (Sacramento Kings), избра Volkswagen Touareg за себе си. Александър Везенков застава с името си зад Volkswagen и ще бъде новия посланик на немския автомобилен бранд у нас.

Преди малко повече от месец немската марка декларира подкрепата си за новия баскетболен проект Sofia Easgles. Той насърчава спорта при децата от най-ранна възраст и активния начин на живот. Това съвпада с корпоративната философия и ценности на Volkswagen. Лице на проекта пък е Александър Везенков, вдъхновение и идеал на много деца и подрастващи. Така, обединени около една кауза, двете страни си допадат и решават да разгърнат и задълбочат партньорството си.

„Много искахме именно Александър Везенков да е наш посланик, защото е страхотен пример за подражание и изключителен спортист.“

„Изключително сме щастливи, че той също припозна бранда Volkswagen и в много аспекти споделяме общи ценности и визия, така че нещата се случиха естествено“, обобщава бранд мениджърът на Volkswagen за България Нестор Несторов.

За краткото време, през което беше в страната, баскетболната звезда успя да изгради и лични впечатления за продуктите на Volkswagen. Той го стори от първо лице – като потребител. Автомобилът, който Александър избра беше Volkswagen Touareg R-Line с 3.0-литров дизелов двигател и върхово оборудване.

„За човек с моя ръст шофирането може да е некомфортно, а изборът на автомобил – понякога труден. Volkswagen Touareg отговори на всичките ми изисквания. Дори надмина очакванията ми по отношение на вътрешно пространство. Позицията на шофиране е страхотна, а комфортът – откровено надмина този при някои премиум брандове“, споделя Везенков опита си с флагмана в SUV гамата на Volkswagen малко преди да излети за САЩ.

Освен комфорта Александър оцени много високо и системите за безопасност и асистенция на водача на Touareg. Те правят шофирането не само по-приятно и спокойно, но и много по-сигурно както за водача и спътниците му, така и за другите участници в движението

Занапред Александър Везенков и Volkswagen ще работят в тясно сътрудничество по различни проекти, социално значими каузи в страната, свързани със спорта, както и за утвърждаването на позитивния имидж и разпознаваемост на автомобилната марка в България.