Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Александер Роси ще тества за Лотус в Абу Даби

Александер Роси ще тества за Лотус в Абу Даби

50
0
Александер Роси,Формула Рено

Американският пилот Александер Роси ще тества за екипа на Лотус на теста на младите таланти в Абу Даби през тази година. Американецът, който направи своя дебют в автомобил от Формула 1 през 2009 г. с болид на BMW Заубер, ще участва и в състезанието от GP2 с екипа на Caterham Team AirAsia.

Роси взе третото място във Формула Рено 3.5, като стана новобранец на годината, спечелвайки две победи и качвайки се 6 пъти на подиума.

„Изключително съм радостен да съобщя, че ще тествам за отбора на Лотус и че ще се състезавам за екипа на Caterham Team AirAsia“, изрази радостта си Роси. „След позитивните GP2 тестове на пистите Херес и Барселона си мисля, че имаме шанс да постигнем добър резултат в състезанието. Ще сме напълно съсредоточени и мотивирани да се представим по най-добрия начин и да спечелим. Гледайки предишните резултати на екипа не виждам, защо да не го направим.

За теста с болид от Формула 1 ще се помъча да науча колкото се може повече, ще попивам всичко казано, всяка минута и ще се опитам да свърша възможно най-добрата работа във и извън колата.“