Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ален Прост: Алонсо е най-добрият пилот във Формула 1

Ален Прост: Алонсо е най-добрият пилот във Формула 1

2309
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост смята, че Фернандо Алонсо е най-добрият пилот във Формула 1. Испанецът се завърна на подиума след седемгодишна пауза. Преди старта на състезанието в Катар пилотът на Алпин шеговито каза, че се надява да води в подхода към първи завой. Въпреки че това не се случи, Фернандо изпревари Гасли и известно време се движеше на втора позиция.

В края на състезанието Алонсо бе доближен от Серхио Перес, но успя да запази третото място.

„Наслаждавам се по дяволите, чаках толкова дълго за това и съм много щастлив“, сподели Алонсо веднага след надпреварата.

Това бе първи подиум на Алонсо с тима на Алпин и също така първи след Гран при на Унгария 2014. Разликата между тези постижения е 105 старта, което е абсолютен рекорд. Според Прост Фернандо е блеснал най-ярко от всички пилоти на подиума.

„За мен той е най-добрият пилот във Формула 1. Има невероятен инстинкт, пази гумите и помага много на инженерите“.

Самият Фернандо Алонсо смята, че Хамилтън и Верстапен са на най-високо ниво в момента.

„С цялото ми уважение аз споделих подиума с Хамилтън и Верстапен, а не с някой друг“.

Двукратният световен шампион обясни, че се е фокусирал върху 2022. Сезон 2021 е само градивна част за предизвикателството през следващата година.

Също така Прост каза, че е впечатлен от отношението на Алонсо.

„Фернандо винаги ми е казвал, че е станал различен човек и аз вярвам в това. Той работи изцяло за отбора и това е много полезно за неговото развитие“, обобщи Ален Прост.