Начало Автомобили Alfa Romeo 4C в нови одежди за Франкфурт

Alfa Romeo 4C в нови одежди за Франкфурт

86
0
4C,Alfa Romeo,frankfurt

При дебюта си в Женева през пролетта концептуалното купе 4С на Alfa Romeo бе оцветено в червено. След две седмици във Франкфурт италианската компания ще представи нова версия на модела, чиято основна разлика на пръв поглед е само в боята на каросерията. Сега тя е сив сребърен металик, наречен Течен метал.

Легендарната италианска марка вече потвърди официално, че ще пусне в серийно производство спортното купе, чиито продажби ще стартират през следващата година. За сега не е известно дали техническите характеристики на серийната кола ще се различават от тези на концепта.

Концепцията е изработена със стоманена рама и панели на каросерията от карбон, като теглото й е само 850 кг. Централно разположеният двигател 1750 Tbi разполага с над 200 к.с. и работи в комбинация с роботизирана скоростна кутия с два съединителя TCT. Ускорението до 100 км/ч заема по-малко от 5 сек, а максималната скорост надхвърля 250 км/ч.

Независимо от факта, че Alfa Romeo 4C ще се произвежда в ограничена серия, това ще е първият модел на компанията, който ще се появи в САЩ. След завръщането си на американския пазар, марката възнамерява до 2014 г. да достигне обеми на реализация до 85 хил. автомобила годишно.