Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео ще покаже болида C41 във Варшава

Алфа Ромео ще покаже болида C41 във Варшава

1636
0
Алфа Ромео
снимка: Алфа Ромео

Новият автомобил на Алфа Ромео C41 ще се появи на бял свят на 22 февруари във Варшава, Полша.

„Заубер Моторспорт, който управлява екипа Алфа Ромео Рейсинг Орлен в световния шампионат на Формула 1, ще представи автомобила C41 във Варшава на 22 февруари 2021 г., понеделник“, се казва в официалното съобщение

Церемонията ще е в Полша, откъдето е главният партньор на екипа Орлен. За отбора ще карат Кими Райконен и Антонио Джовинаци, а Роберт Кубица ще продължи да е тест и развоен пилот.

Джовинаци отбеляза наскоро, че вече ще разчита повече на себе си, отколкото на опита на Райконен.

„Смятам, че мога да направя следващата крачка. Според мен ще е важно да го наблюдавам, защото той все още е един от най-добрите пилоти на грида, особено по отношение на състезателното темпо и управлението на самите надпревари. Опитвах се да се фокусирам повече върху неговата работа, когато дойдох в тима. Постепенно обаче придобих повече опит. Знам какво иска тимът и какво допада на мен самия повече. Особено на различни писти и при различни условия. Опитът е изключително важен във всяка категория, може би най-много във Формула 1“, обясни Джовинаци.

Италианският пилот се надява през новия сезон Алфа Ромео да може да се бори Алфа Таури. Разликата между двата отбора през 2020 г. бе огромна. Тимът от Хинвил завърши осми при конструкторите с едва 8 точки. Екипът от Фаенца бе седми със 107 точки, като освен това спечели Гран при на Италия с Пиер Гасли.

Кими Райконен смята, че няма никакви гаранции за напредък, тъй като колите ще са горе-долу същите като миналогодишните.

„Промените ще са малки, но все пак се надявам да сме малко по-силни. Очевидно е, че поизостанахме по отношение на задвижващата система и съм сигурен, че по този показател ще имаме известен прогрес. Много неща обаче не зависят от нас“, допълни финландецът.