Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Алфа Ромео вярват, че ще направят голяма стъпка напред с C42

В Алфа Ромео вярват, че ще направят голяма стъпка напред с C42

2322
0
Алфа Ромео C42
Алфа Ромео C42; снимка: Алфа Ромео

И последният болид за сезон 2022 бе показан официално – Алфа Ромео C42 участва в тестовете в Барселона през изминалата седмица в камуфлажно оцветяване, а днес се състоя презентацията му. Автомобилът е създаден според новия технически правилник от екип под ръководството на Жан Моншо. Тимът от Хинвил все така използва задвижващи системи Ферари. Оцветяването на C42 е дело на прочутия Centro Stile и е съвременна интерпретация на исторически дизайни на Алфа Ромео и Заубер. 2022-ра ще е 30-ата година на Заубер Моторспорт във Формула 1.

„Началото на сезона винаги е вълнуващо, защото за първи път виждаме на живо резултата от работата на стотици хора“, заяви шефът на Алфа Ромео в F1 Фредерик Васьор

„Нямаме търпение да наблюдаваме C42 в състезание. Вярваме, че този автомобил ще помогне на отбора да направи голяма крачка напред към челото на грида“, допълни той.

Техническият директор Жан Моншо каза, че на тима му предстои дълъг път, но всички се гордеят с работата си.

„Работата ни не е приключила. При смяна на правилата развойният процес е особено натоварен. Трябва да продължим да извличаме представяне от C42, за да гоним поставените цели“, добави той.

Валтери Ботас и Гуаню Жу ще се състезават за Алфа Ромео през сезон 2022. Финландецът сподели, че е впечатлен от новия C42

„Това ще е и първата ми състезателна Алфа Ромео, което я прави наистина специална. Нямам търпение да изляза на грида в Бахрейн с нея. Вълнуващото сега е, че нямам представа какво ще стане в първото състезание. Тестовете ни помогнаха да потвърдим очакванията си за това къде се намираме, какъв прогрес имаме с колата. Откакто се присъединих към тима виждам колко голяма е мотивацията на целия екип: всички натискат много, стараят се да се трудят по-упорито от останалите, за да сме конкурентоспособни. Това дава на мен допълнителна мотивация в кокпита“, коментира финландецът.

Гуаню Жу дебютира този сезон във Формула 1. Той от своя страна каза, че новите правила дават възможност за прогрес, тъй като всички отбори са започнали от нулата с новите си коли.

„Всички в Алфа Ромео ми помагат страшно много, откакто станах част от екипа. Чувствам се горд и развълнуван, наблюдавайки интензивната работа и на пистата, и в Хинвил“, допълни той.

Роберт Кубица остава трети пилот на тима. Той заяви, че ще даде всичко от себе си, за да помага с развитието на колата.