Начало ТОП Alfa Romeo се отказа от платформата Giorgio, отлага модели

Alfa Romeo се отказа от платформата Giorgio, отлага модели

766
0
Alfa Romeo Tonale
снимка: Alfa Romeo

Alfa Romeo ще се откаже от използваната от марката платформа Giorgio, върху която са изградени актуалните модели Giulia и Stelvio. Това обяви главният изпълнителен директор на марката Жан-Филип Импарато, цитиран от Automotive News Europe. Очаква се, че в края на тази година или в началото на 2022-ра Stellantis, собственикът на бранда, ще представи 5-годишен план за развитието на всички свои марки.

Импарато вече потвърди, че всички бъдещи модели на Alfa Romeo ще са в една или друга форма електрифицирани, както и че лансирането на двата нови модела на марката ще бъде отложено.

„Ако не предлагаш електрифицирани модели, то си мъртъв”, беше категоричен Импарато.

Отлагането на новия модел Tonale беше удължено, този път с 3 месеца. Това означава, че автомобилът ще се появи в началото на 2022 г. и ще излезе на пазара през лятото. В медиите вече изтекоха снимки на серийната версия на Tonale, която сериозно прилича на по-ранния концепт. Смята се, че последната причина за забавянето на модела е желанието на Alfa Romeo да подобри plug-in хибридното задвижване, с което ще се продава той.

Що се отнася до по-далечните планове на Alfa Romeo, то през 2023 година се очаква още един кросоувър. Той ще е позициониран под Tonale – Brennero. Brennero ще се сглобява в Полша, ще се предлага като хибрид и електромобил и ще дели платформа със субкомпактните модели на FIAT.