Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео и Алфа Таури също залагат на специални разцветки във Вегас

Алфа Ромео и Алфа Таури също залагат на специални разцветки във Вегас

778
0
Алфа Ромео С43
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео и Алфа Таури също залагат на специални разцветки във Вегас. Двата отбора последват примера на Ферари, Ред Бул, Алпин и Уилямс, които отбелязват уикенда в „Града на греха“ с уникални еднократни цветови схеми.

Специалната разцветка е проектирана от „Centro Stile“ на Алфа Ромео. Тя безпроблемно съчетава характерната елегантност на екипа с духа на Лас Вегас. Уникалното оцветяване не е просто визуален спектакъл. Тя въплъщава самата същност на Вегас – град, в който се сбъдват мечти и в който можеш да забогатееш или изгубиш всичко за един миг

Изцяло черната основа на автомобила излъчва атмосфера на изтънченост и загадъчност. В същото време сложната шарка на картите за игра добавя нотка на игрива интрига. Златните акценти на Quadrifoglio и пурпурните сърца символизират страстта, победата и неоспоримото очарование на Лас Вегас.

Уникалната визия ще обхване гаража на целия тим на Алфа Ромео. Същевременно състезателните костюми на Валтери Ботас и Гуаню Жу ще бъдат със златни нишки Quadrifoglio, които се допълват идеално с черния цвят.

Този уикенд отборите от F1 се отправят към голям брой неизвестни. Това е така заради чисто новата писта във Вегас, както и очакваните хладни условия и множество други трудности. Всичко това ще предизвика както инженерите, така и пилотите. От друга страна, всички неизвестни могат донякъде да изравнят съотношението на силите.

Инженерният директор на Алфа Ромео има големи очаквания за уикенда във Вегас. Испанският специалист е на мнение, че неговият тим може да поднесе някоя приятна изненада и да спечели добри точки. В момента Алфа Ромео води оспорвана борба за седмото място при конструкторите с Хаас, Алфа Таури и Уилямс.

„Имаме много въпросителни относно тази писта. Но с оглед на ситуацията, в която се намираме в момента, се нуждаем от голямо предизвикателство от страна на инженерите и на пилотите. Така ще сме сигурни, че имаме възможност да променим подреждането в шампионата“, сподели Пуджолар.

„По-голямата трудност и това, че всичко е малко несигурно е мястото, където получаваме по-голям шанс за успех. Вегас вероятно ще бъде много труден уикенд за всички. Ние трябва се уверим, че ще се възползваме от него. В момента това е нашето предизвикателство“, добави инженерният директор на Алфа Ромео.

Няколко дни по-рано Ботас стартира продажбата на свои календари, съдържащи негови снимки сред природата. Част от средствата, събрани от продажбата, ще бъдат дарени за борбата с рака на простатата.

Същевременно Алфа Таури също ще използва специална разцветка във Вегас и Абу Даби. Тя е вдъхновена от последната модна линия на марката за дрехи на Ред Бул.