Начало Автомобили Alfa Romeo и европейският институт по дизайн ще покажат концепцията Gloria

Alfa Romeo и европейският институт по дизайн ще покажат концепцията Gloria

37
0
Alfa Romeo Gloria

Alfa Romeo и европейският институт по дизайн (European Design Institute – IED) ще покажат концепцията Gloria на предстоящото автомобилно изложение в Женева. Прототипът представя идеята за спортен дух и италиански стил със силно международно присъствие.

Създателите на Gloria гледат сериозно към пазарите извън Европа – в Америка и Азия. IED получи сериозна подкрепа от FIAT-Chrysler EMEA Design Center за специален проект – създаване на модел за Alfa Romeo, който да е привлекателен за потребителите в точно тези части от света. Крайният резултат остава символ на елегантност и престиж, като в същото време въплъщава идеята за удобно пространство.

Помолихме студентите да ни покажат своята напълно независима идея за такава кола – коментира шефът на Fiat & Chrysler Design Лоренцо Рамацоти. – През цялото времетраене на проекта коментирахме, обсъждахме и насочвахме идеите в посока максимална спонтанност на изразителността и креативност. Получи се стимулиращ резултат.

Размерите на концептуалния автомобил са 4700 дължина, 1920 мм ширина, 1320 мм височина, база от 2900 мм. Чертите са съвременни, но с ясната разпознаваемост на Alfa Romeo. В крайния резултат е обединена работата на 20 студенти от магистърската програма. Проектът премина от идеи към модели в мащаб 1:4 и т.н., докато се стигне до пълноразмерната кола.

Разработката на концепция в сътрудничество с Alfa Romeo Style бе страхотна възможност да демонстрираме старанието си да създаваме красота – обясни директорът на IED Цезар Мендоса. – Няма по-добър бранд от Alfa Romeo за това да научим студентите си как формата и обемите могат да предават силни емоции.