Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео и Заубер удължиха партньорството си

Алфа Ромео и Заубер удължиха партньорството си

955
0
Алфа Ромео
снимка: Алфа Ромео

Алфа Ромео остава във Формула 1, след като сключи ново споразумение със Заубер Моторспорт, съобщи тимът от Хинвил. Споразумението е дългогодишно, като ежегодно ще се преглежда.

„Подновяването на тези отношения е вълнуваща нова глава в дългата и престижна история на двете марки. Те имат забележително присъствие в автомобилния спорт, включително Формула 1, при спортните и туристически автомобили и т.н.“, се казва още в изявлението.

Отбелязва се, че Алфа Ромео работи като цяло по бъдещето си в дългосрочен план. Марката ще остане вярна на корените си и в преминаването към електрификация

„Присъствието на бранда в автомобилния спорт и в частност в F1 ще играе ключова роля в бъдеще. Формула 1 е най-добрата възможна лаборатория за въвеждането на една промяна. Затова е ключова област за Алфа Ромео и пътя към електрификация. Освен това е глобална маркетингова платформа. Партньорството със Заубер Технолъджис и специфичното ноу-хау е фантастична придобивка, движеща развитието на Алфа Ромео и трансфера на технологии към серийните автомобили и специални проекти.“

Главният изпълнителен директор на Алфа Ромео Жан-Филип Импарато отбеляза, че марката е родена на състезателната писта.

„Горди сме да продължим да отдаваме почит на това състезателно ДНК, поставяйки го в сърцето на бранда си“, допълни той.

Шефът на екипа в F1 Фредерик Васьор каза, че новите правила за 2022 г. дават шанс на тима от Хинвил за още повече напредък.

„Твърдо вярвам, че сме в чудесна позиция да отбележим сериозен прогрес заедно. Взаимоотношенията ни са важни и за компанията като цяло. Работата ни в автомобилната индустрия демонстрира възможностите и качеството на технологиите на Заубер Енджиниъринг“, каза още Васьор.